Geboorte Goud

Geboorte Goud

Wat is geboortegoud? Dit zijn de mooiste ideeën voor geschenken

Geboortegoud wordt ook wel baargoud of – een beetje oneerbiedig – ‘push present’ genoemd. Het geven van geboortegoud wordt beschouwd als een mooie herinnering aan het krijgen van een kind. Maar wat is geboortegoud nou precies?

Wat is Geboortegoud?

Geboortegoud is een cadeau dat je aan je partner, vriendin of familielid geeft na de bevalling. Meestal is dit cadeau een sieraad. Vaak geef je een ring, ketting of armband. Geboortegoud geef je ter herinnering aan de zwangerschap en het krijgen van een kind.
Mooi idee: je kunt het sieraad later doorgeven aan je kind. Bijvoorbeeld als het kind een bepaalde leeftijd bereikt of zelf een kind krijgt.

Baargoud als traditie

Waar de historie van het geven van Geboortegoud ligt, is niet helemaal duidelijk. In Amerika bestaat al jaren het begrip ‘push present’, dat lijkt groot te zijn gemaakt door beroemdheden die peperdure sieraden kregen na een bevalling. Mooi voorbeeld: Kim Kardashian vroeg om een diamanten ketting ter waarde van 1 miljoen dollar na het krijgen van haar tweede kind.
geboortegoud ook zou kunnen zien als een blijk van waardering voor de moeite die je partner heeft gedaan voor het krijgen van een kind.

Traditie

In veel landen, bijvoorbeeld in Griekenland en India, is goud een traditioneel geschenk voor moeders. Ook worden feestelijke rituelen zoals bruiloften en bar mitswa’s vaak ‘beloond’ met het geven van grote geschenken. Uit deze hoek zou deze traditie dus ook kunnen komen.

Wanneer geboortegoud cadeau geven

Het mooiste moment om geboortegoud te geven is een tijdstip waarop alle hectiek van de bevalling voorbij is en je even alleen bent met je partner. Maak er een speciaal moment van!

Geboortegoud ideeën

Op het gebied van sieraden is tegenwoordig van alles mogelijk en je kunt het wat betreft budget zo gek maken als je zelf wilt. Bijzonder en helemaal van deze tijd is dat je veel sieraden kunt personaliseren met bijvoorbeeld een vingerafdruk, een geschreven naam of zelfs een prachtige diamant die symbool staat voor het pasgeboren kindje.

Geboortegoud kettingen

Wil je een speciale ketting als geboortecadeau uitzoeken? Populair zijn kettingen met een geboortesteentje. Dit zijn stenen zoals roze kwarts, topaas en amethist, bij iedere geboortemaand hoort een andere steen. 

Geboortegoud armbanden

Wil je het iets bescheidener houden? Een armbandje is ook een mooi cadeau na de bevalling. Extra bijzonder is een armbandje met bijvoorbeeld een geboortesteen.

Geboortegoud ringen

Een ring wordt vaak gerelateerd aan trouwen of verloven, maar is ook heel geschikt om als geboortegoud te geven. Extra speciaal is een ring met mooie geboortesteen, een kleine diamant of een vingerafdruk.

  |  

More posts