Seiko Presage Sharp Edged Series

Seiko Presage Sharp Edged Series

Seiko Presage
Sharp Edged Series

Concept

De Seiko Presage Sharp Edged Series is een nieuwe designserie met de originele en krachtige uitstraling van Japans kunstenaarschap. De eenvoud en verfijning van traditionele Japanse esthetiek is vastgelegd in een subtiel gestructureerde wijzerplaat en wordt vervolmaakt door het eigentijdse design met een strak gelijnde, hoekige kast- en bandconstructie.

 

 

 

Ontwerp

Horlogekast en -band van de Presage Sharp Edged Series bevatten veel platte oppervlakken met scherpe hoeken. Waardoor de horloges onder elke hoek een glanzende en schitterende uitstraling hebben. De extreem nauwkeurig gesneden en gepolijste oppervlakken met de scherpe randen contrasteren met de 'matte afwerking', om een subtiel multidimensionaal effect in het silhouet te creëren.

 

Photo of SPB221J1 SEIKO PRESAGE Design

 

 

Wijzerplaat Patroon

De wijzerplaat is voorzien van het Japanse Asanoha- of hennepbladpatroon, dat al sinds de Heian-periode - ruim duizend jaar geleden - in Japanse ontwerpen wordt gebruikt. De vezels waaruit de steel is opgebouwd werden oorspronkelijk gebruikt om stoffen mee te fabriceren. Het patroon van het blad staat symbool voor een sterke, snelle groei en gezondheid bij met name jonge mensen. Het scherpe geometrische patroon en de rijke textuur van de wijzerplaten zorgt, als het licht er onder verschillende hoeken overheen speelt, voor een continu veranderend beeld.

 

Photo of SPB221J1 SEIKO PRESAGE Dial Pattern

 

 

 

Kleur Wijzerplaat

Elk model biedt wijzerplaat in een andere traditionele Japanse kleur: Shironeri, zijdeachtig wit; Aitetsu, of indigo-ijzer; Tokiwa, de kleur van groenblijvende bomen; Susutake, de roodbruine kleur van gerookte bamboe; en Sumiiro, de kleur van oostindische inkt.

 

 

 

 

Seiko Presage

Sharp Edged Series GMT

De scherpe hoeken van de wijzers en indexen verbeteren de leesbaarheid van de wijzerplaat.

Deze vier horloges worden aangedreven door het 8-beat GMT automaatkaliber 6R64. De GMT-wijzer op ieder model is uitgevoerd in een afwijkende kleur om optimaal te contrasteren met de onderliggende wijzerplaat. Alle wijzers en indexen zijn voorzien van een royale laag Lumibrite om de leesbaarheid te garanderen. De GMT-wijzer kan ook worden gebruikt als een tweede tijdindicator. Waarbij de uurwijzer instelbaar is, zelfs als de minuten- en secondewijzers de tijd blijven aangeven. De ringen om de wijzerplaat zijn uitgevoerd in twee kleuren om de dag- en nachturen in één oogopslag te kunnen onderscheiden. De datum wordt weergegeven op een kleine wijzerplaat op de zes uur-positie en er is een gangreserve-indicator op negen uur.

 

Seiko Presage Sharp Edged GMT

 

 

Seiko Presage

Sharp Edged Series Datumweergave

 Een serie die de essentie van horlogemaken belichaamt.

 Het scherpe en hoekige design van de kast creëerde een kast die licht en comfortabel draagt. De slanke, met uiterste precisie gepolijste vlakken op kast en band geven een eigentijdse uitstraling. De horloges worden aangedreven door het 24 jewel 6R35 kaliber met een gangreserve van 70 uur. Het extra heldere saffierglas op voor- en achterzijde bieden een onberispelijke kijk op de verfijnde schoonheid van wijzerplaat en uurwerk.

Seiko Presage Sharp Edged Series (Price, Pictures and Specifications)

 

KLIK HIER OM DE MODELLEN TE ZIEN

 

 

 

  |  

More posts