Horlogebandje vervangen

Elke horlogeband zal op den duur een keer slijten. Het ligt vaak aan het materiaal en drager wanneer die tijd aanbreekt. Heb jij het gevoel dat je horlogeband aan vervanging toe is? Juwelier van Dam helpt je graag met het uitzoeken en plaatsen van een nieuwe band. Daarnaast geven wij op maat advies voor het gebruik van je horloge. Wij zijn immers al 50 jaar gespecialiseerd in het vervangen van horlogebanden. Op deze pagina lees je hoe het vervangen van een horlogeband in zijn werking gaat bij de juwelier.

Leren horlogeband vervangen

Juwelier van Dam werkt nauw samen met de beste horlogebanden merken van Europa. Zo hebben wij een ruim assortiment aan echte leren horlogebanden. Deze zijn niet alleen mooi, maar staan ook garant aan kwaliteit, duurzaamheid en draagcomfort. Wij hebben een groot aanbod van lederen horlogebanden in verschilllende kleuren en maten, zodat je een mooi bijpassend leren horlogeband kan matchen met je horlogekast. Daarnaast hebben wij ook keuze in diverse leersoorten zoals: runderleer, nubuckleer, alligatorleer (met echte certificaat) en waterproof leer. Na het kiezen van de prachtige leren horlogeband, vervangen wij het het leren horlogebandje. Hier kunt u gewoon op wachten en zal maar enkele minuten duren.

Hoe lang gaat een leren horlogeband mee?
Een leren horlogeband gaat gemiddeld een jaar mee. Dit is afhankelijk van de intensiteit waarmee het horloge wordt gedragen en hoe er met een horloge wordt omgegaan. Het is belangrijk om bij het dragen van een leren horlogeband een aantal dingen te vermijden. Dit geldt voor parfum, crème en water. Doordat een leren horlogeband een dierlijk product is wordt dit aangetast en moet de band sneller vervangen worden. Hou er ook rekening mee dat hoewel je horloge waterdicht is, een leren horlogeband dit niet is.

Kosten leren horlogeband
De kosten van een leren horlogeband hangt af van het leersoort. Runderleren horlogebanden beginnen bij een prijs van €20, en zijn maximaal €100,-. Dit is het meestvoorkomende leersoort bij horloges. Alligatorleren horlogebanden kunnen oplopen tot €400,- Dit hangt af van het patroon en alligatorleersoort. Echter worden deze niet vaak gebruikt.

Overige banden

Stalen horlogeband vervangen

Juwelier van Dam verkoopt edelstalen horlogebanden. Dit zijn robuuste en duurzame horlogebanden. Deze materiaal is roestvrij en anti-allergisch. De stalen horlogebanden zijn verkrijgbaar in diverse diktes, kleuren en prijzen. Daarnaast heb je edelstalen horlogebanden in verschillende soorten schakels. Zowel elegant, breed, fijn, robuust en stoer. Voor elke persoonlijkheid is er wel een schakelband. Het grootste voordeel is de duurzaamheid van een stalenband, deze gaat vele malen langer mee dan een leren of stoffen band. Gemiddeld gaat een stalen band 3 jaar mee. Kom langs bij Juwelier van Dam in Ermelo voor het vervangen van je stalen horlogeband. Wij helpen je graag met het uitzoeken en adviseren van een nieuwe stalen horlogeband.

Kosten stalen horlogeband
De kosten van een stalen horlogeband zit tussen de €25,- en €100,-. De prijs wordt bepaald door de dikte, schakels en merk van de horlogeband. 

Titanium horlogeband vervangen

Juwelier van Dam is aanbieder van titanium horlogebanden. Titanium horlogebanden zijn drie keer zo sterk als stalen horlogebanden. Daarnaast zit er een groot verschil in gewicht, titanium is namelijk 45% lichter dan staal. De dichtheid van titanium is erg laag. Dit verbetert het draagcomfort van titanium horlogebanden. Titanium is ook corriebestendig en bestand tegen temperatuurschommelingen. Het grootste voordeel van titanium is dat het antiallergeen is. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een mooie titanium horlogeband voor je horloge. 

Kosten titanium horlogeband
De titanium is een kostbaarder materiaal dan staal en is daarom ook prijziger. De titanium horlogebanden beginnen vanaf een prijs van €75,- en kunnen oplopen tot €200,- Voor de voordelen die een horlogeband levert is dit meer dan het geld waard.

Kosten horlogeband vervangen

De kosten van horlogebanden kunnen erg verschillen. De prijzen van horlogebanden bij Juwelier van Dam zijn:

  • Leren horlogebanden €20,- tot €100,-
  • Stalen horlogebanden €25,- tot €100,-
  • Titanium horlogebanden €75,- tot €200,-