Sieraden knopen

Sieraden knopen

Als je parelketting of parelarmband geknapt is kan dat erg vervelend zijn. Het voelt al snel kaal aan en is een gemis van je dagelijkse outfit. Voornamelijk als het sentimentele waarde bevat heb je het liefste dat het zo spoedig mogelijk gemaakt wordt. Dat is bij Juwelier van Dam in Ermelo geen probleem. Wij zijn al 50 jaar expert in het knopen van parels en helpen je graag met dit probleem. Aarzel niet en maak een afspraak met onze edelsmid. Op deze pagina leggen we je het een en ander uit over het knopen van parels.

Voordelen Parels Knopen 

Je hebt naast geknoopte parelkettingen en parelarmbanden ook parelsieraden zonder knopen. Dit raden wij niet aan, omdat de parelsieraden mét knopen zoveel voordelen biedt.

De grootste voordelen van het laten knopen van parels zijn:
● De parels zullen minder snel beschadigen. Dit komt doordat de parels niet nabij de knoop komen en zo niet tegen elkaar aan kunnen schuren.
● De knoopjes zorgen voor meer ruimte tussen de parels. Dit creëert een flexibiliteit voor het parelsieraad. Hierdoor valt de parelketting of parelarmband soepel.
● Wanneer het nylondraad van het parelcollier of parelarmband knapt zullen niet direct alle parels over de grond rollen. Dit wordt tegengehouden door de knopen.
● Geknoopte parelsieraden zijn simpelweg sterker dan niet geknoopte parelsieraden.

Door al deze bovenstaande voordelen heb je extra lang plezier van je parelsieraden.

Verschil tussen parels knopen of parels rijgen

Je hebt twee verschillende parelsieraden namelijk geknoopte parelsieraden en geregen parelsieraden. Bij geknoopte parelsieraden zitten er knoopjes tussen de parels in. Bij geregen parelsieraden is dit niet het geval. Geknoopte parelsieraden bevat meer voordelen dan geregen parelsieraden. Zo is het beter beschermd tegen beschadigingen, omdat de parels niet tegen elkaar aan kunnen botsen. Ook wanneer er een parelsieraad knapt zullen niet direct alle parels eraf rollen. Deze worden tegengehouden door de knopen.

Kosten Parels Knopen

Het laten knopen van je parelsieraden is een klus die wordt uitgevoerd door de edelsmid. Hij is gespecialiseerd in het werken en maken van parelsieraden.

Voor het knopen van de parelsieraden vragen wij:
● €2,50,- per knoop
● €15,00,- per ingelakte kant. Dit komt in zijn totaal op €30,- uit

Parels onderhouden

Parelsieraden zijn een van de mooiste sieraden die er bestaan. Ze ogen vaak chique, elegant en zijn een ware eyecatcher. Het is dan ook van belang om de parels zo goed mogelijk te onderhouden, omdat je dan het langste plezier hebt van je parelketting of parelarmband. Wij helpen je graag hierbij en geven je enkele tips:

● Vermijd chemische middelen zoals parfum, make-up,schoonmaakmiddelen,
wasmiddelen, azijn, chloor etc
● Bewaar je parelsieraad op kamertemperatuur en niet in direct zonlicht
● Laat elke 5 jaar je parels opnieuw knopen

Ook raden we je aan gebruik te maken van Hagerty Fine Stones Clean. Dit is een reinigingsbad voor diepe reinig en verzorging van parelsieraden. Hagerty maakt bij dit reinigingsmiddel gebruik van een formule op basis van glycerine en plantaardige oplosmiddelen. Dit beschermt de sieraden en verwijdert schadelijke transpiratie, azijn, make-up en parfum. Je moet het parelsieraad 2 minuten onderdompelen in het reinigingsbadje. Spoel het vervolgens met warm water en droog het af met een zachte doek.