Gouden Sieraden mooi houden?

Gouden Sieraden mooi houden?

Tip 1: Doe uw sieraden af als u gaat slapen
Gouden sieraden slijten minder snel als u ze af doet voordat u gaat slapen. Tijdens het slapen vindt er veel wrijving plaats op het sieraad waardoor deze sneller dunner wordt dan wanneer u ze niet zou dragen tijdens het slapen.

Tip 2: Doe uw sieraden af als u gaat douchen, zwemmen of sporten
Tijdens het sporten is er kans dat u bijvoorbeeld met uw gouden collier blijft haken die dan stuk gaat, maar ook veelvuldig zweten zorgt ervoor dat het sieraad sneller vies wordt en tast het goud aan. Zwemmen wordt afgeraden omdat zwemwater vaak chloor bevat en dit tast ook uw gouden sieraden aan. Dit zorgt ervoor dat ze sneller dof worden of slijten. Hetzelfde geldt voor de douche, het beste doet u de sieraden af. Zeep en shampoo bevatten vaak agressieve ontvettende bestanddelen die uw sieraad kunnen aantasten.

Tip 3: Maak uw gouden sieraden regelmatig schoon
Poetsen met een speciale poetsdoek zorgt ervoor dat het sieraad er weer als nieuw uit ziet, maar daarnaast zorgt het poetsmiddel voor een beschermend laagje wat uw sieraad beschermt tegen invloeden van buitenaf. Maak met bijvoorbeeld een oude (schone) tandenborstel goed uw ringen schoon. Huidvet en stof kunnen ervoor zorgen dat uw sieraden – zeker als u ze vel draagt – vies worden en daardoor slijt het goud sneller.

Een goede verzorging is het halve werk. Een sieraad is niet bedoeld om snel te slijten of stuk te gaan, maar het blijft versiering en kostbaar materiaal. In het algemeen raden wij daarom aan om uw sieraden af te doen zodra u gaat sporten, in de tuin werken of als u in de bouw werkt. Mocht u een grondige schoonmaakbeurt willen laten verrichten dan bent u van harte welkom om uw sieraden bij ons te brengen. Wij maken de sieraden schoon in een speciaal ultrasoon bad, wat door middel van trillingen het sieraad van elk vuiltje ontdoet. Daarna polijsten we het sieraad zodat het er weer uit ziet zoals nieuw. We zien u graag bij ons in de winkel!

  |  

More posts