Hoe verzorgt u uw horloge?

Hoe verzorgt u uw horloge?

De 3 tips voor het verzorgen van uw horloges

Het horloge is bijna niet meer weg van onze pols weg te denken. De meeste mensen die al langere tijd een horloge dragen zijn er zo aan gewend dat het erg onwennig is als je er geen één om hebt. We kennen allemaal wel die situatie dat u uw horloge bent vergeten om te doen en de rest van de dag naar een blote pols zit te kijken zodra u de tijd wilt weten. Een horloge is vaak een investering en zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen, modellen en met verschillende functionaliteiten en in verschillende materialen. Maar voor elk horloge - goedkoop of duur - geldt: een juiste verzorging van uw horloge is belangrijk. Als u weet hoe u uw horloge het beste onderhoudt, dan blijft deze mooi en heeft u er langere tijd plezier van. In deze blog geven wij u drie ultieme tips die ervoor zorgen dat uw horloge bij de tijd blijft.

Tip 1: Maak uw horloge regelmatig schoon

Vooral als u een horloge vaak draagt. Een horloge wordt op de huid gedragen. Door huidvet in combinatie met stof en andere vuiltjes wordt uw horloge vies. Als dit niet regelmatig schoonmaakt, hoopt het vuil zich op rondom de horlogekast, tussen de band of bij de aanhechting van de band aan de horlogekast. Niet alleen is dit onhygiënisch: het horloge kan er sneller van slijten. Ook kunnen wij dan bijvoorbeeld lastiger het batterijtje vervangen als er vuil omheen zit. Het horloge blijft er langer mooi uit zien als u – als u ziet er er vuiltjes ophopen – met een oude (schone) tandenborstel het overtollig stof weg borstelt en een poetsdoekje over uw horloge heen haalt.

Tip 2: Sla de servicebeurt niet over

Vooral horloges van gerenommeerde merken en beschikken over automatische of mechanische uurwerken hebben eens in de zoveel tijd een servicebeurt nodig. Bij een servicebeurt wordt het horloge helemaal nagekeken door experts, zodat eventuele problemen vroegtijdig opgespoord kunnen worden en eventueel verholpen. Ook wordt het horloge dan schoongemaakt, de pakking nagekeken en goed waterdicht getest. Als het horloge op een batterij werkt wordt deze ook vervangen. Zo houdt u lang plezier van uw horloge.

Tip 3: Vervang nooit de batterij zelf

De batterij van een horloge vervangen is een secuur werkje. Wij hebben wel eens klanten in de winkel gehad die zelf hun horloge hebben opengemaakt en hebben gekeken of zij zelf de batterij konden vervangen. Zodra een horloge open is geweest, is deze bij voorbaat al niet meer waterbestendig te noemen. Mede om deze reden is het verstandig om de batterij nooit zelf te vervangen maar altijd naar een juwelier te brengen. De batterij wordt dan vervangen met de juiste, de pakking wordt gecontroleerd. Zodra het horloge dan dicht wordt gemaakt, wordt direct de waterdichtheid gecontroleerd. Dit zijn dingen die u onmogelijk zelf kan doen, omdat een juwelier de juiste gereedschappen heeft om dit op de goede manier in te zetten.

  |  

More posts