Gouden trouwringen

Een kleine greep uit onze gouden trouwringen collectie

Hieronder zie je een klein deel van onze collectie waaruit je inspiratie kunt ophalen. Geen zorgen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Onze trouwringenspecialist heeft tientallen jaren ervaring in het adviseren bij trouwringen.

Een afspraak maken met de trouwringenspecialist

Wij raden aan vooraf onderzoek te doen naar gouden trouwringen. Je kunt een deel van onze gouden trouwringen collectie online bekijken. Je hoeft nog niet concreet te weten welke trouwringen je specifiek wilt hebben. Echter zorgt dit er wel voor dat jullie al een idee hebben wat je mooi vindt en in welke prijsklasse dit valt. 

Juwelier van Dam wordt met 900+ reviews beoordeeld met 5,0 sterren ⭐

Bij Juwelier van Dam streven we naar perfectie en onze klanten zien dat ook. Met de hoogstmogelijke Google review score van 5.0 sterren uit meer dan 900 beoordelingen, onderscheiden we ons als de betrouwbare keuze voor uw trouwringen. Elk paar dat ons heeft gekozen, heeft ervaren dat onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid ongeëvenaard is. Lees de verhalen en deel in hun vreugde — want uw perfecte dag verdient de perfecte ring.

Meer weten

Wij raden aan vooraf onderzoek te doen naar gouden trouwringen. Je kunt een deel van onze gouden trouwringen collectie online bekijken. Je hoeft nog niet concreet te weten welke trouwringen je specifiek wilt hebben. Echter zorgt dit er wel voor dat jullie al een idee hebben wat je mooi vindt en in welke prijsklasse dit valt. 

Nadat je dit hebt gedaan kan je een afspraak maken bij Juwelier van Dam in Ermelo. Kies een tijdslot die jullie uitkomt en zet het in je agenda. We heten je van harte welkom met een bakje koffie bij de loveseats. Hier kunnen jullie op je gemak rondkijken bij de honderden gouden trouwringen dummies. Dit zijn replica's van hoe de gouden trouwringen er in het echt uitkomen te zien. Je kan ook vragen stellen aan goudsmid Gideon Braasem over bijvoorbeeld de prijs, materialen, diamanten en maten van de gouden trouwringen. Vervolgens kun je met de goudsmid je keuze finetunen met onze gouden trouwringen software. Je kan elk patroon, met elk materiaal en elke diamant samenstellen. Hierdoor kan je ervoor kiezen een elegante en degelijke gouden trouwring te dragen of juist een hele excentrieke gouden trouwring met bijzondere vormen erin.

Vervolgens kan je ervoor kiezen een gravure in de ring te zetten. Dit kan bijvoorbeeld elkaars naam zijn of de trouwdatum. Dit is kosteloos en verlenen wij als service. Nadat we het hele plaatje hebben van hoe jullie gouden trouwringen eruit komt te zien, gaan we ze bestellen bij een van onze gouden trouwringen leveranciers. Zij gaan ze met de hand ontwerpen en realiseren in een echte gouden trouwring.


Onze gouden trouwringen leveranciers maken gebruik van de mooiste en duurzaamste materialen zoals 9, 14 en 18 karaat goud. Zij halen het goud niet uit goudmijnen, maar uit gerecycled goud. Dit zorgt ervoor dat we onze ecologische voetafdruk verkleinen en we niet onnodig nieuw goud gaan mijnen. Er zit naast de ecologische argument geen verschil in goud uit de mijnen en gerecycled goud. Beiden wordt namelijk schoongemaakt, gesmolten en gevormd tot een prachtige gouden trouwring. Het is bijzonder en natuurlijk proces die voor meer emotionele en kostbare waarde zorgt.

Juwelier van Dam in Ermelo heeft ook een grote collectie witgouden trouwringen. Deze legering heeft een prachtige witte kleur en gloed. Dit zijn witgouden trouwringen gemaakt van 9, 14 of 18 karaat geelgoud in combinatie met zilver, palladium en/of mangaan. Witgoud kan je dan ook niet vinden in de natuur en kan enkel door de mens gemaakt worden. Witgouden trouwringen hebben daarnaast een spirituele betekenis. Het is namelijk de kleur van de Maan, goddelijkheid, onbeperkte levenskkracht en mogelijkheden.