Trouwringen

Ga samen op zoek naar de trouwringen voor jullie avontuur.

Trouwringen

Ben je opzoek naar een prachtig paar trouwringen voor jou en je partner? Haal je trouwringen bij Juwelier van Dam in Ermelo. Bij Juwelier van Dam weten we dat het uitzoeken van een paar trouwringen erg lastig kan zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende trouwringen en mogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Juwelier van Dam helpt je hier graag bij. Met meer dan 50 jaar aan ervaring in de trouwringen branche, weten we je precies op maat te helpen. Het uitzoeken van trouwringen moet juist iets moois en sentimenteels zijn. Bij Juwelier van Dam focussen wij ons hier dan ook op. Op deze pagina lees je meer over het uitzoeken van trouwringen en wat de mogelijkheden zijn.

Trouwringen

Bij Juwelier van Dam

Bij het uitzoeken van trouwringen is het belangrijk dat je op je gemak voelt. Juwelier van Dam geeft je daarom de ruimte om allereerst zelf te oriënteren bij de velen trouwringen dummies. Op deze manier kan je voor jezelf en je partner uitzoeken welke stijl je het mooist vindt. Vervolgens kan je met de goudsmid bekijken welke materiaal je wilt, wat voor steentjes erin komen, wat voor zetting van de stenen enzovoort. De goudsmid heeft al tientallen jaren ervaring in de trouwringen branche en weet dan ook elke vraag te beantwoorden. Het is belangrijk dat als je vragen hebt, die ook stelt. Geen vraag is te gek. Trouwringen moeten passen bij de relatie die jij en je partner hebben, bij je eigen persoonlijkheid en bij je budget past. Goudsmid Gideon Braasem begeleidt je in dit prachtige avontuur. 

Welcome

Soorten trouwringen voor dames en heren

Er zijn veel verschillende soorten trouwringen voor dames en voor heren. Het is dan ook lastig om een perfect paar trouwringen te vinden voor het huwelijk. Toch is er voor iedereen wel de perfecte trouwring. We helpen je bij Juwelier van Dam graag bij het zoeken van 'de ware' trouwring. Het is fijn om alvast te weten wat voor mogelijkheden er zijn. Je hebt veel verschillende materialen en modellen. Bij Juwelier van Dam hebben we alle soorten en maten trouwringen. Klik op deze link om alvast te bekijken wat voor soort trouwringen er zijn.

Geschiedenis trouwringen


De oude egyptenaren hadden vroeger al liefdesringen, deze waren alleen niet gemaakt van goud of zilver. Maar deze ringen werden gemaakt van het riet dat groeide aan de oevers van de Nijl. Wel een ring, maar geen bling bling. De oude Egyptenaren beschouwden een ring als symbool van eeuwigheid. Net zoals de tijd heeft een trouwring geen begin en eind. Niet alleen de ring, maar ook het gat zelf heeft een betekenis. Dit zagen zij als doorgang naar alle bekende en onbekende situaties in het leven van de ringdrager. Het was ook een traditie een trouwring aan de linkerhand te dragen om de ringvinger. Ze dachten namelijk dat vanuit deze vinger 'de ader van de liefde' recht naar het hart toe loopt.

Onzetrouwringentraditie hebben we geërfd van de Romeinen. De Romeinen namen het gebruik van de Egyptenaren metalen trouwringen te dragen over. Daarbij geloofde zij ook dat de ringvinger van de linkerhand via de vena amoris (ader van de liefde) verbonden is met hart. Ze ontdekte later pas dat edele metalen langer meegaan dan ijzer en brons. Ze begonnen hun trouwringen te maken van zilver en goud.

In de negentiende eeuw begonnen katholieke vrouwen de trouwring ook daadwerkelijk te dragen. Zo kon iedereen zien dat de vrouw bezet was. De ring werd gedragen aan de vierde vinger van de linkerhand. Dit was sinds de Romeinen al de ringvinger. Ze geloofde dat deze vinger als enige in verbinding staat met ons hart. Ook in de twintigste eeuw begonnen protestantse vrouwen de trouwring te dragen. En om juist niet katholiek over te komen droegen ze deze aan de rechterhand. Uiteraard wel aan de ringvinger. Het dragen van de ring begon bij de mannen pas in de tweede wereldoorlog. Als ze op missie gestuurd werden konden ze altijd hun vrouw bij zich dragen en hadden ze een prachtige herinnering aan haar. Tegenwoordig is er geen trouwerij zonder ringen. De trouwring is oneindig, zoals het huwelijk eigenlijk zou moeten zijn.

Ben je opzoek naar trouwringen? Kom dan naar Juwelier van Dam in Ermelo en laat je begeleiden door de goudsmid bij het uitzoeken van trouwringen. Met meer dan 50 jaar ervaring weten we je precies op maat te helpen. Maak een afspraak hieronder en dan zien we je snel!

Velen gingen voor

Op Google wordt Juwelier van Dam Ermelo met meer dan 800 stemmen beoordeeld met 5 sterren. Het is dan ook niet gek dat veel klanten uit Ermelo, Harderwijk, Putten, Nunspeet, Elspeet, Amersfoort en velen andere steden bij ons komen voor het uitzoeken van trouwringen. We nemen de tijd voor iedereen, ongeacht je budget.

onze Collectie

Bekijk hier vast een gedeelte van ze collectie.

Bezoek onze winkel

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag
10:00-17:00

Onze Winkel

Stationsstraat 101a, 3851 NC Ermelo

Get directions