GA-2100 beste G-Shock Serie OOIT!

GA-2100 beste G-Shock Serie OOIT!

Als één horlogemodel echt als warme broodjes over de toonbank gaan, dan is het de Casio G-Shock wel!


Hoe komt het dat deze horloges zo'n daverend succes hebben, zelfs een jaar na de lancering?

 

1. Style

Hoewel de GA-2100 meer van het originele G-Shock-DNA in zijn stijl heeft dan sommige andere recente modellen zoals de GA-2000, is het ook een ingetogen stijl met een mainstream-aantrekkingskracht. Fans zullen het gemakkelijk herkennen als een G-Shock, maar tegelijkertijd schreeuwt het geen "G-Shock" naar anderen. De bezel lijkt sterk op de Audemars Piguet Royal Oak, waardoor het horloge de bijnaam "CasiOak" kreeg. Ik denk niet dat verbinding voor de meeste kopers noodzakelijkerwijs een bewust verkoopargument is, maar het ontwerp geeft het horloge wel een klassieke look die zelfverzekerd en moeiteloos overkomt.

Het lijdt geen twijfel dat de gelijkenis de GA-2100 online veel aandacht heeft opgeleverd, waardoor deze meer publiciteit kreeg dan andere recente modellen. Hoewel het absoluut een onderscheidende bezel is, is het een kleinere en minder opdringerige dan andere G-Shock-modellen. Dit geeft het horloge een meer conservatieve uitstraling, terwijl de kenmerkende G-Shock-elementen met de kast en band behouden blijven. De wijzerplaat van de GA-2100 biedt een verfijnde stijl die niet te druk is en er zowel eigentijds als tijdloos uitziet. Over het algemeen ziet het er gewoon classieker uit dan andere analoog-digitale G-Shock-modellen in dezelfde prijsklasse.

 

JUWELIER VAN DAM ERMELO

 

2. Grootte

Door het gebruik van de Carbon Core Guard-structuur is de GA-2100 de dunste G-Shock van alle huidige modellen. De hoogte en breedte van het horloge wordt als middelgroot beschouwd, in plaats van het grote formaat van de meeste analoge G-Shock-horloges, en het horloge draagt zeer licht en comfortabel. De GA-2100 is momenteel het lichtste analoog-digitale G-Shock-model met 51 gram. (Het is ook een van de lichtste G-Shock-modellen in het algemeen, achter de in Japan alleen verkrijgbare GW-S5600-1JF en de S-serie GMD-S6900 voor dames.) Degenen met kleinere polsen hoeven zich geen zorgen te maken dat het horloge niet goed past , of als het er te groot uitziet, wat vaak een probleem is bij grotere G-Shock-horloges. Hoewel het scherm groter is dan een DW-5600, draagt het vrijwel hetzelfde, en ik beschouw het graag als een analoog-digitale versie van de DW-5600, maar met een paar meer functies.

 

G-SHOCK GA-2100-1A1ER

 

3. Prijs

De GA-2100 is een fantastisch uitziend horloge en de redelijke adviesprijs van €99- €110 is van grote waarde. Of het nu gaat om een dagelijkse drager of voor het weekend en recreatie, het kopen van een GA-2100 valt binnen het budget van de meeste mensen en vereist geen grote opoffering.

 

GA-2100-1AER

4. Het is een G-Shock

Hoewel de GA-2100 mensen kan bekeren die anders geen G-Shock zouden hebben gekocht, betekent dat niet dat die mensen de functies waar G-Shock bekend om staat niet zullen verwelkomen. De zware schokbestendigheid en 200 meter waterbestendigheid geven het een voorsprong op zijn concurrenten, en andere handige functies zijn onder meer wereldtijd, een 1/100 seconde stopwatch, 24-uurs countdown-timer, datum- en dagweergave en dubbele LED-achtergrondverlichting.

 

 

G-SHOCK GA-2100

 

 

 

 

GA-2100

 

 

 

 

 

  |  

Meer berichten