Oud goud verkopen bij de juwelier. Hoe werkt dat?

Oud goud verkopen bij de juwelier. Hoe werkt dat?

Regelmatig verwelkomen wij klanten in onze winkel die hun oude goud hebben meegebracht. Soms zijn dit hele oude sieraden, erfstukken, of simpelweg goud wat ooit gekregen of gekocht is wat niet meer wordt gebruikt. De juwelier staat erom bekend inkoper te zijn van goud en ook bij Juwelier van Dam in Ermelo kunt u terecht met oud goud.

Om de waarde van het goud dat u komt brengen te bepalen doorlopen wij een aantal stappen. Allereerst beoordelen we het sieraad zelf. Wellicht is het sieraad zelf heel erg geschikt om door te verkopen. Dan komt het sieraad in aanmerking bij ons voor de occasions. De occasions zijn sieraden die u zelf niet meer gebruikt, maar nog prima een tweede ronde mee kunnen. We taxeren het sieraad en deze komt in onze occasions vitrine. Daar wordt het sieraad voor de helft van de nieuwprijs verkocht en u ontvangt daar weer de helft van. Vaak brengt het sieraad dan meer op dan dat u het als materiaal zou verkopen voor de goudprijs.

Is het sieraad niet geschikt is voor de occasions: het is bijvoorbeeld kapot, of gegraveerd, of te oud, dan taxeren we de goudwaarde. We kijken met een loep welke goudmarkeringen erin staan en daaruit kunnen wij opmaken hoeveel karaats goud het is. Dan wegen we het goud. Als er stenen of andere materialen in verwerkt zetten dan trekken we een schatting van dat gewicht van het totale gewicht af. Afhankelijk van het gewicht, kunt u de goudprijs contant van ons ontvangen, of ervoor kiezen om met voordeel het bedrag in onze winkel te besteden.

Ik wil oud goud inleveren!

  |  

Meer berichten