Oplossingen kapotte sieraden

Voor elk probleem is een oplossing. Juwelier van Dam denkt vooruit, zo ook in oplossingen. Laat je sieraad repareren bij Juwelier van Dam. Wij zetten alles op alles om met het beste advies en oplossing te komen. Het is bij Juwelier van Dam mogelijk alle soorten sieraden te laten repareren. Omdat er zoveel verschillende sieraden zijn is het onmogelijk om elke oplossingen op onze website te zetten. Wij raden het daarom aan om een afspraak te maken met de goudsmid, zodat je precies op maat geholpen wordt en je sieraad weer wordt gemaakt.

Reparaties met eerbied

Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn je sieraad af te geven bij de juwelier. Sieraden gaan vaak generaties mee en dragen daarbij een uniek verhaal. De sentimentele waarde erachter is enorm. De goudsmid van Juwelier van Dam gaat met eerbied en volledige concentratie te werk. Elk sieraad krijgt de volledige aandacht en wordt goed beveiligd. Het repareren van je sieraad is bij Juwelier van Dam 100% veilig.

onze diensten

Sieraad Repareren

Heb je kapotte sieraden thuis, die je eigenlijk liever omdoet? Twijfel niet en maak een afspraak bij Juwelier van Dam. Met meer dan 50 jaar kennis geven wij je vrijblijvend advies over het onderhouden en laten repareren van je sieraden. Bij ons kan je je armband, ketting, ring en oorbellen laten repareren. Sinds 1971 hebben wij al tientallen duizenden succesvolle reparaties afgehandeld. Wij gaan met eerbied met je sieraden om en zorgen ervoor dat je met een brede glimlach de winkel verlaat.

Probleem > Oplossing

Meest voorkomende problemen met sieraden

Dit zijn de 5 meest voorkomende problemen met gouden en zilveren sieraden:
1. Sieraad beschadigd
2. Slot/sluiting kapot
3. Schakel/kralen kapot
4. Ketting/draad is te lang voor het aantal kralen
5. Losse/ontbrekende parels/stenen

Oplossing kapotte sieraden

Dit zijn de 4 meest voorkomende oplossingen bij kapotte sieraden:

1. Slotje opnieuw vastmaken
2. Schakel vervangen
3. Steen/parel vastzetten
4. Nieuwe sluiting bevestigen
5. Sieraad polijsten

Kosten reparaties

Vanwege de velen variaties van sieraden reparaties zijn er ook veel verschillende kosten. Wij berekenen daarom de kosten pas na het zien van het sieraad. De kosten hangen af van verschillende factoren zoals: het materiaal van het sieraad, de grootte van de reparatie en de tijd dat het kost om het sieraad te laten repareren. 

Tips onderhouden van sieraden

Sieraden dragen vaak een grote sentimentele waarde met zich mee. Om ervoor te zorgen dat jij en volgende generaties zolang mogelijk kunnen genieten van het sieraad, is de onderhoud van het sieraad belangrijk. Dit scheelt ook in kosten, omdat je minder vaak je sieraad hoeft te laten repareren. Wij geven je daarom 5 belangrijke tips:

  • Draag je sieraden niet bij intensief werk en sporten
  • Kijk uit met parfum, make-up en hairspray
  • Maak je sieraad regelmatig schoon
  • Doe je sieraad af bij het zwemmen, douchen en slapen
  • Berg je sieraden goed op

Klik hier voor meer tips over het onderhouden van je sieraden

Sieraden schoonmaken met de producten van Hagerty

Het schoonmaken van je sieraden is erg belangrijk. Dit zorgt er niet alleen voor dat het sieraad mooi glinstert, maar ook dat het sieraad in goede staat blijft. Juwelier van Dam heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de beste methode voor het schoon houden van de sieraden. Hagerty kwam daarbij als beste uit de test. Dit zijn hoogkwalitatieve producten die helpen bij de onderhoud van het sieraad. Voor alle materialen bestaat een Hagerty schoonmaak product. Daarbij geven ze je ook nog de keuze om te kiezen voor een bad of een doek. De baden zijn bedoeld voor een volledige en diepe reiniging van de sieraden, ze worden schoongemaakt door meerdere Hagerty formules. Bij het bad zit ook een mand die zorgt voor een hoge gebruiksvriendelijkheid, dit is eenvoudig te gebruikken. Binnen enkele minuten zijn je sieraden weer perfect gereinigd. Daarnaast bieden ze ook geïmpregneerde schoonmaakdoeken aan, die speciaal gemaakt zijn voor gouden, zilveren en edelstalen sieraden en alle steensoorten. Deze doeken zijn ideaal voor het vinden van de juiste glans. Klik hier om ons Hagerty assortiment te bekijken

 Afspraak maken met de goudsmid