Top 5 duikhorloges

Top 5 duikhorloges

Duikhorloges bestaan al tientallen jaren en zijn erg gewild in de horloge industrie. Duikhorloges hebben een aantal belangrijke functies en criteria waaraan ze moeten voldoen. Duikhorloges moeten uiteraard allereerst tot verre dieptes goed kunnen functioneren, ze moeten nauwkeurig de tijd kunnen weergeven, de tijd moet duidelijk af te lezen zijn van het duikhorloge, het horloge moet sterk en betrouwbaar zijn. De materiaal van het duikhorloge is dan ook zeer belangrijk. Ze moeten de druk aankunnen in grote dieptes, de band moet extra wijd kunnen openen om aan de buitenzijde van je wetstuit te passen en de bezel moet roteerbaar zijn. 

Er bestaan vele exclusieve duikhorloges van merken zoals Rolex, Omega en Hublot. Echter wilden wij een lijst samenstellen van de top 5 duikhorloges die voor iedereen te betalen is. Een top 5 duikhorloges waarbij we letten op de prijs-kwaliteit verhouding en niet enkel op het exclusieve merk van het horloge. Deze lijst duikhorloges zijn van de Japanse horlogemerken Seiko en Citizen. Dit zijn duikhorloges die beginnen vanaf een prijs van €189 en oploopt tot €1995,-. Zodat je voor jezelf kunt beslissen hoeveel geld je wilt uitgeven voor jouw ideale duikhorloge.

De top 5 duikhorloges

Seiko Prospex King Samurai SRPH61K1 Sho-Iro Suigun.

Als het gaat om een exclusieve en betrouwbare duikhorloge met een bijzonder verhaal: dan is de Seiko SRPH61K1 écht wat voor jou. Deze Seiko Prospex is in januari 2022 uitgebracht en ziet er allereerst fantastisch uit. Het uiterlijk van dit duikhorloge is namelijk geïnspireerd op de Shu-Iro, een vermiljoenkeurig gelakt pantser dat door de zeestrijdkrachten werd gebruikt. Het dragen van deze dieprode, bijna bloederige, kleur symboliseert dapperheid en moed. Aangezien dit een ware eyecatcher is. 

Het horloge heeft een prijskaartje €740,- en bevat de goede specificaties. De SRPH61K1 is 200 meter waterdicht en kan dus tot verre dieptes duiken. De kast en band van het duikhorloge is gemaakt van sterk stainless steel. Om het uurwerk te beschermen heeft het horloge een saffierglas met antireflecterende coating aan de binnenkant. Het glas is dus zeer sterk en glinstert niet terug. Voor de goede leesbaarheid heeft het horloge wijzers en indexen gemaakt van LumiBrite, zo kun je de tijd van het horloge aflezen zelfs als het pikdonker is. Het horloge is zwaar gelimiteerd met enkel 3500 exlusieve modellen in heel de wereld. 

Prijs: €740,-

Seiko Prospex King Samurai SRPH61K1 Shu-Iro - Juwelier van Dam

Citizen Promaster Marine NY0100-50XE

De Citizen Promaster Marine NY0100-50XE is het perfecte voorbeeld van een automatisch duikhorloge met de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Dit horloge heeft namelijk een prijskaartje van €399,- en bevat de specificaties die je van een duikhorloge verwacht. Dit horloge is allereerst 200 meter waterdicht en het uurwerk wordt beschermd met kristalglas, glas dat zeer goed tegen harde stoten kan. Dit duikhorloge bevat een roteerbare bezel, zodat je exact weet hoe lang je nog zuurstof hebt en een doube-push kroon zodat het horloge extra beschermd wordt tegen water. De NY0100-50XE is gemaakt van Super Titanium, Duratect TIC. Dit materiaal is bijzonder sterk, krasvrij en licht. Citizen heeft deze bijzondere materiaal gepatenteerd. Dit horloge heeft een 8203 uurwerk van Citizen zelf en heeft een gangreserve van 40 uur.

Prijs: €399,-

Citizen Promaster Marine Automatic Diver 200m Green NY0100-50XE

Citizen Promaster Aqualand JP2007-17W

De Citizen Promaster Aqualand JP2007-17W is het populairste duikhorloge van het Japanse horlogemerk Citizen. Dit Citizen duikhorloge is zeer iconisch in design, zo bevat het een wijzerplaat met een limoenkleur. Het is daarbij een fluoriserende wijzerplaat die licht geeft in donkere ruimtes. Dit zorgt ervoor dat het horloge goed zichtbaar is en je gemakkelijk de tijd er van afleest. De roterende bezel zorgt ervoor dat je eenvoudig kan meten hoeveel zuurstof jouw zuurstoftank nog heeft. Naast de analogische tijdweergave bevat dit duikhorloge ook een digitaal schermpje. Hier kan je een stopwatch op instellen, de diepte mee meten en digitaal de tijd weergeven. Het horloge heeft aan de negen uur kant een sensor om de diepte op te meten. Dit is een zeer handige tool, aangezien dit je veiligheid waarborgt voor het niet te diep duiken. De Citizen Promaster Aqualand JP2007-17W heeft een sterke edelstalen kast en glas gemaakt van kristal mineraal.

€429,-

Citizen Promaster Marine BN0158-18X

De perfecte Citizen Duikershorloge voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven. Dit is de Citizen Promaster Marine BN0158-18X met een groene wijzerplaat. Dit horloge van Citizen heeft zeer goede specificaties en gaat voor een superlage prijs van maar €189,-. Dit duikhorloge van Citizen heeft een kast gemaakt van stainless steel en een band van rubber. De Citizen Promaster Marine BN0158-18X kan maarliefst 200 meter de diepte ingaan en het horloge bevat een kristal glas. Het horloge bevat een Eco-Drive uurwerk, dit zorgt ervoor dat het horloge maanden meekan gaan zonder opgeladen te worden. Het horloge wordt namelijk opgeladen door de zon. De BN0158-18X is de ideale duikhorloge voor mensen die een fantastisch horloge willen bemachtigen voor weinig geld.

€189,-

Citizen Eco-Drive Promaster Green Dial Sea Diver Watch BN0158-18X –  Chronobuy

Citizen Promaster Marine BN7020-09E

Dit is de grailwatch van de duikhorloges die we in deze top 5 bespreken. Dit is het schoolvoorbeeld als je het over duikhorloges hebt. De Citizen BN7020-09E kan namelijk maarliefst 1000 meter onderwater en is 's wereld eerste lichtbediende duikhorloge geschikt voor verzadigd duiken. De nieuwste modellen van de Promaster Marine collectie maakt gebruik van een breed scala aan Citizen technologieën, wat resulteert in robuustheid en een nog grotere waterbestendigheid. Dit horloge is een waterweerstandstest ondergaan en ook een test waarbij het horloge 15 dagen in een drukkamer met helium en zuurstof of 100% heliumgas blijft.

€1995,-

The Citizen Promaster Eco-Drive Professional Diver 1000 BN7020-09E

  |  

More posts